راه های رفع بالا زدگی و کیستی فرش ماشینی
قالی های ماشینی یکی از المان های مهم در خانه های امروزی هستند که در حال حاضر با طرح ها، رنگ ها و کیفیت های مختلفی تولید و عرضه می شوند. فرش ماشینی کاشان یکی از بهترین برند های فرش ایرانی است که با جدیدترین فناوری بافت تولید می شود و به دلیل بافت با مواد اولیه درجه یک هیچ گونه نقصی ندارد.
فرش ماشینی مانند هر وسیله ی دیگری در دراز مدت دچار مشکلاتی می شود. کیسی فرش ماشینی و چین خوردگی فرش ماشینی از جمله معایب به وجود آمده در سطح فرش هستند که کیفیت و زیبایی فرش را تا حد زیادی پایین آورده و اگر به آن توجه نشود باعث از بین رفتن و پارگی فرش می شوند.
چین خوردگی یکی از عیوب ظاهری در فرشهای ماشینی ایرانی است که رفع ان ها نه تنها در زیبایی فرش، بلکه در حفظ کیفیت آن نیز تاثیر گذار است. هنگامی که در حاشیه و متن فرش جمع شدگی و یا چروکی ایجاد شود، فرش دچار کیسی می شود و این مشکل آن را در معرض ساییده شدن قرار می دهد و موجب کاهش عمر فرش می شود.
کیسی فرش ماشینی یک مدل از این چین خوردگی فرش ماشینی است و باعث نخ نما شدن و از بین رفتن پرزهای قالی ماشینی می شود. دلایل زیادی برای ایجاد کیستی قالی های ماشینی وجود دارد که پرزهای اضافی بین دار و چله ها، قرار گرفتن اشیای اضافی در حین چله کشی، به هم خوردگی تراکم چله فرش در هنگام بافت، رول کردن نامناسب پس از شستشوی فرش از جمله این موراد هستند.
شکستگی و یا چین و کیسی فرش در دو نوع دستباف و ماشینی وجود دارد و هیچ ارتباطی به نوع بافت ندارد. البته چروک و
کیسی فرش در قالی های ماشینی تراکم بالا بیشتر دیده می شود و دلیل آن هم توپری و سنگینی بیشتر الیاف قالی است. فرش های تراکم پایین به دلیل وجود کنف در بافت، کمتر دچار شکستگی و بالا زدگی می شوند. کیست افتادن در قالی های ماشینی تراکم پایین مانند قالی 500 شانه بسیار کمتر دیده می شود.
با اصولی جمع کردن قالی های تراکم بالا و عدم تا زدن ان ها می توان از شکستگی فرش جلوگیری به عمل آورد. آبگیری درست و دقیق فرش در زمان شست شو از مهمترین دلایل رفع چروک فرش های تراکم بالا می باشد. آویز کردن فرش ماشینی به صورت ناصحیح موجب ایجاد بالا زدگی و چروک در فرش می گردد. پس چنان چه یک قالی ماشینی تراکم بالا به درستی آبگیری شود به هیچ عنوان دچار چین خوردگی نخواهد شد و جلوه و کیفیت خود را از دست نخواهد داد.
دلایل زیادی برای پیدایش کیسی و چین خوردگی فرش ماشینی وجود دارد که مهمترین آن، استفاده از الیاف مصنوعی نامرغوب و بی کیفیت در بستر فرش است. در صورتی که قالی ماشینی با الیاف بی کیفیت و ضعیف بافته شده باشد دچار کیسی و لول خوردگی در کناه می شود.
کیستی شدن فرش های ماشینی بر اثر پاخوردگی و تحمل وزن اجسام سنگین و تازدگی ایجاد می گردند. برای این منظور بهتر است فرشی که به آن نیاز نداریم به صورت رول شده در آورده تا دچار شکستگی و آسیب نشود.
گستردن فرش در فضایی محدود و کوچکتر از متراژ قالی نیز می تواند باعث جمع شدگی و کیسی فرش شود. به همین منظور باید از این کار اجتناب نموده و باید به طور کامل و بدون هیچ مانعی در اطراف، روی سطح پهن شود.
فرش های که با چرم دوزی در کناره تولید می شوند کمتر دچار کیسی و شکستگی می گردند. برای جلوگیری از ترک خوردن کناره های قالی های ماشینی می توان از نوار های 4 سانتی جنس لینولئوم استفاده کرد.
روش های رفع بالازدگی فرش شامل : لول کردن قالی ماشینی در جهت مخالف خاب فرش، رول نکردن کله قندی فرش، قرار ندادن طولانی مدت فرش به طور ایستاده، پاخور کردن فرش، قرار دادن اجسام سنگین بر روی فرش، استفاده از نوار چسب در کناره های فرش، استفاده از پارچه مرطوب، نورخورشید و بخار شو می باشد.
بخار شو یکی از مناسب ترین راه ها برای رفع کیستی و چین خوردگی قالی ماشینی است. برای این کار باید از سری حوله دار بخار شو استفاده نمود و بخار شو را طی چند مرحله بر روی محل کشید. شما می توانید با استفاده از نوار چسب های دو طرفه و نوارهای لینولئومی کیسی فرش را از بین ببرید. برای صاف کردن چین و کیسی قالی ماشینی می توان فرش را در جهت مخالف رول نموده و پس از گذر از چند ساعت آن را به حالت اولیه خود باز گرداند. برای اثر بخشی هر چه بهتر این کار باید فرش را در مقابل نور خورشید قرار داد تا در زمان کمتری مشکل اصلاح شود.
چروک شدن فرش همان برجستگی های به وجود آمده در سطح فرش است که در صورتی که رفع نشود سبب پارگی قالی میشود. چروک قالی پس از قالیشویی از رایج ترین موارد ایجاد چروک هستند. اغلب فرش های ایرانی بر اثر شست وشو سفتی و حالت راقی خود را از دست داده و در صورتی که دارای شانه بیشتری باشند بیشتر این مشکل در آن های دیده می شود.
علت اصلی این مشکل از بین رفتن آهار اولیه فرش و رطوبت باقی مانده در فرش می باشد. برای رفع این مشکل بهتر است فرش سریعا و به درستی خشک شود.
در صورتی که چروک های سطح قالی زیاد نباشد می توان آن را در معرض پاخور شدن و یا یک جسم سنگین قرار داد و یا با ایجاد رطوبت بخار شور آن را به سرعت برطرف ساخت.
چین فرش می تواند به دلیل فشار متناقض در ساختار فرش ظاهر شود. چندین راه برای رفع چین خوردگی قالی ماشینی وجود دارد که عبارتند از استفاده از نوار چسب، قرار دادن قالی چین خورده در معرض نور خورشید و قرار دادن اشیاء سنگین بر روی فرش.برای این کار می بایست قالی چین خورده را بر روی یک سطح صاف پهن نمود تا پس از گذر مدت زمان حداقل ۲۴ تا ۲۸ ساعت قالی به حالت اولیه باز گردد. البته این روش برای برخی از فرشها متفات است و گاهی تا حدود چند هفته به طول می انجامد. قرار دادن اجسام سنگین بر روی فرش نیز می تواند به مقدار قابل توجهی چروک فرش را بر طرف سازد.
برای رفع چین خوردگی در کناره های قالی های ماشینی میتوان از پارچه مرطوب و اتوی داغ استفاده کرد. گرمای اتو باید به حدی باشد که الیاف فرش را خراب نکند. گرمای اتو و نور خورشید سختی فرش چروک شده را کم کرده و سبب صافی حالت چین خوردگی آن می شود.
نوار چسب یکی دیگر از راه های رفع کیسی و رفع چین و چروک انواع قالی های ماشینی است. نوار های دو طرفه از چسبندگی دو طرفه برخوردار هستند و می تواند این مشکل را به راحتی از بین ببرند.
روشهای سفارش از گروه تجاری فرش کاشان:
روش اول: خرید و سفارش فرش به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی کارخانه فرش کاشان
روش دوم: خرید و سفارش به صورت تلفنی همراه با مشاوره رایگان از کارشناسان فنی ما 03155443195
روش سوم: سفارش و خرید فرش ماشینی از طریق ارسال پیام واتساپ ما 09133602885
روش چهارم: سفارش و خرید فرش از طریق دایرکت پیج اینستاگرام ما به آدرس Carpetkashancoir
روش پنجم: خرید و سفارش حضوری از نمایشگاه و کارخانه فرش کاشان حتما با هماهنگی قبلی
ممنونم از مطلب مفیدتون