شستن فرش در خانه بهتر است یا قالیشویی؟
نکات مهم قبل از شستشوی فرش ماشینی در منزل
مراحل شستشوی فرش ماشینی در خانه
فرش یکی از مهم ترین وسایل در چینش دکوراسیون منزل است به طوری که شما فرش را در ابعاد و طرح های مختلف در بخش های مختلف منزل شامل فرش اتاق پذیرایی، تابلوفرش ها و پادری می بینید. فرش ها همواره در معرض کثیف شدن و آسیب های فراوانی هستند. تمیز بودن و نگهداری صحیح فرش به زیبایی منزل کمک بسیاری خواهد کرد.
یکی از بزرگترین دغدغه های خانم های خانه دار به خصوص قبل از عید نوروز و موقع خانه تکانی، شستشوی فرش ماشینی می باشد. برای شستشوی فرش لازم است به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید تا آسیبی به فرش شما نرسد. اگر قصد شستشوی فرش در منزل خود را دارید، توصیه می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا با طریقه شستشوی صحیح فرش آشنا شوید.
راه های زیادی برای شستشوی فرش وجود دارد. یکی از روش های شستشوی فرش، تحویل فرش به قالیشویی است که کار خانم های خانه دار را هنگام خانه تکانی راحت تر می کند. یک قالیشویی معتبر و با تجربه، فرش منزل شما را به بهترین روش ممکن شستشو داده و هیچ گونه آسیبی به فرش شما نمی رسد. اگر فرش شما گران قیمت است و ریسک شستشوی فرش در منزل را نمی خواهید بپذیرید یا اینکه نمی دانید که برایتان سوال پیش آمده که برای شستن فرش از چه موادی استفاده کنیم، پیشنهاد می کنیم با خیال راحت فرش گران قیمت خود را به قالیشویی معتبر بسپارید.
اما اگر احساس می کنید فرش شما خیلی کثیف نیست و یا مواد لازم برا ی شستشوی فرش در خانه را دارید با ما همراه باشید تا با روش شستشوی فرش در منزل آشنا شوید.
فرش بیشتر از سایر لوازم منزل در معرض آلودگی و کثیفی است اما نمی توان هر ماه به شستشوی فرش پرداخت. زیرا شستشوی مرتب فرش به صورت ماهانه یا شش ماه یک بار به الیاف آن آسیب رسانده و باعث کم شدن طول عمر فرش خواهد شد. بهتر است برای شستشوی فرش برنامه ای به صورت سالانه داشته باشید. قبل از شستن فرش ماشینی در منزل باید به چند نکته مهم توجه کنید که در ذیل به آن ها می پردازیم.
1- برای شستشوی فرش در منزل، نیازمند یک فضای بزرگ و مناسب احتیاج دارید. اگر در خانه قدیمی زندگی می کنید، فرش را به حیاط برده و به شستن فرش بپردازید اما اگر در آپارتمان زندگی می کنید توصیه می کنیم فرش خود را برای شستشو به قالیشویی معتبر بسپارید.
2- قبل از شستن فرش ماشینی در منزل، باید به کیفیت فرش خود توجه کنید و مطمئن شوید که فرش شما مشکل رنگ دادن بر اثر شستشو ندارد. به طور کلی فرش شما چه ماشینی باشد یا دستباف، اگر غیر اصولی و نادرست شسته شود رنگ خواهد داد و طول عمر فرش کمتر خواهد شد. برای بررسی کیفیت رنگ فرش توصیه می کنیم قبل از شستشوی فرش در خانه، ابتدا دستمالی تمیز را مرطوب کرده و روی آن بکشید. اگر دستمال مرطوب رنگ گرفت توصیه می کنیم از شستشوی فرش در خانه دست کشیده و شستشوی آن را به قالیشویی بسپارید.
3- قبل از شستشوی فرش، گرد و غبار فرش را تکانده و به جارو کردن فرش بپردازید تا فرش از آلودگی های سطحی پاک شود. در حین گرد و غبار گرفتن مراقب باشید به تار و پود فرش آسیب نرسانید.
4- برای اینکه آب اضافی روی سطح فرش به سمت پایین سرازیر شود، توصیه می کنیم فرش را روی سطحی شیبدار و سخت پهن کنید.
5- نکته مهم دیگری که هنگام شستشوی فرش ماشینی باید به آن توجه داشته باشید، شانه و تراکم فرش ماشینی است. برای مثال شستشوی فرش 700 شانه با فرش 1200 شانه متفاوت است و باید با توجه به نخ خاب فرش و شانه و تراکم آن اقدام به شستشوی فرش خود نمایید. برای مثال طول عمر فرش 700 شانه آکریلیک با فرش پلی استر متفاوت است. به همین دلیل هنگام شستشوی فرش باید توجه کنید که از چه مواد شوینده برای شستشوی فرش استفاده نمایید.
اگر فرش های شما خیلی کثیف نیستند یا نمی خواهید هزینه اضافی بابت شستشوی فرش توسط قالیشویی داشته باشید، توصیه می کنیم به شستشوی اصولی فرش در خانه خود بپردازید. برای این کار توصیه می کنیم ابتدا فرش را جارو کشیده و از آلودگی های سطحی تمیز کنید. بعد از آن به شستن فرش با شامپو فرش یا سایر مواد مناسب شستشوی فرش بپردازید.
برای آغاز شستن فرش ماشینی ابتدا باید فرش را با آب ولرم خیس کنید. برای این کار توصیه می کنیم با استفاده از سردوش شلنگ آب و به صورت موازی به خیس کردن فرش بپردازید.
پس از اینکه کار خیس کردن فرش به پایان رسید، ماده شوینده مناسب که شامل شامپو فرش، تاید و... می باشد را روی فرش ریخته و به شستشوی فرش بپردازید. بهترین محلول برای شستن فرش، ترکیب شامپو فرش و کلر است. البته در صورتی که فرش منزل شما خیلی کثیف نیست و قصد شستشوی ساده فرش را دارید، پیشنهاد می کنیم برای شستن فرش از شامپو فرش استفاده نمایید.
مرحله بعدی برای شستن فرش در خانه، آبکشی فرش و تمیز کردن فرش از کف است. برای این کار می توانید مانند مرحله اول با شیلنگ آب کف ها را از بالا به پایین برده و از سطح فرش خارج کنید. برای پارو کردن فرش نیز می توانید با استفاده از یک پارو و با حرکت در جهت خاب فرش، آب هایی که در عمق فرش است را خارج کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر رطوبت در فرش باقی بماند، باعث زردی سطح فرش و ریشه ها می شود.
مرحله آخر شستشوی فرش در خانه، خشک کردن آن می باشد. برای این کار توصیه می کنیم پس از پارو کردن فرش و آب گیری آن، به لوله کردن فرش بپردازید. با هر بار لوله کردن فرش، پشت آن را آب بگیرید تا از کف حاصل از مواد شوینده تمیز شود. بعد از اتمام کار فرش شسته شده را روی یک محیط شیب دار قرار دهید تا آب باقی مانده از آن خارج شده و سپس فرش را جلوی نور خورشید پهن کنید تا کاملا خشک شود. حتما به این نکته توجه کنید تا زمانی که فرش به طور کامل خشک نشده آن را داخل منزل پهن نکنید زیرا بوی رطوبت پخش می شود. در ضمن به این نکته توجه داشته باشید که اگر فرش را به طور کامل خشک نکنید، لکه های زردی رو فرش ایجاد خواهد شد.
البته همیشه نیاز به شستشوی فرش به طور کامل نیست و برخی از آلودگی ها را می توان ساده تر و با استفاده از دستمال مرطوب و یا با استفاده از جارو کردن فرش، تمیز کرد. هم چنین اگر شما عزیزان نیز نکته ای کاربردی دارید، می توانید از بخش نظرات این مقاله با سایر کاربران در میان بگذارید.
روشهای سفارش از گروه تجاری فرش کاشان:
روش اول: خرید و سفارش فرش به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی کارخانه فرش کاشان
روش دوم: خرید و سفارش به صورت تلفنی همراه با مشاوره رایگان از کارشناسان فنی ما 03155443195
روش سوم: سفارش و خرید فرش ماشینی از طریق ارسال پیام واتساپ ما 09133602885
روش چهارم: سفارش و خرید فرش از طریق دایرکت پیج اینستاگرام ما به آدرس Carpetkashancoir
روش پنجم: خرید و سفارش حضوری از نمایشگاه و کارخانه فرش کاشان حتما با هماهنگی قبلی