پرز دهی هنگام تولید فرش
پرز دهی هنگام فرسایش فرش ماشینی
تاثیر تعداد شانه و تراکم در پرز دهی فرش
جنس الیاف و کیفیت آن در تولید فرش
چگونه پرز فرش های ماشینی را از بین ببریم؟
نکاتی در خصوص از بین بردن پرز فرش های ماشینی
هر دو نوع فرش های دستبافت و فرش های ماشینی پرز می دهند اما میزان پرزدهی فرش های ماشینی بیشتر از دستبافت می باشد که دلیل این امر می تواند به شرایط و عوامل موثر در تولید فرش باشد. اگر دستگاه های ریسندگی به درستی بررسی و تنظیم نشوند امکان تاب صحیح نخ ها صورت نمی گیرد که هنگام استفاده از فرش سبب پرزدهی آن می شود.
همچنین در فرش های ماشینی به دلیل خاب بهتر فرش ها از عمل آهار زنی استفاده می شود که بعضی از این الیاف ها به دلیل بلند تر بودن نسبت به بقیه ی الیاف ها در آهار زنی مهار نمی شوند و باعث پرز فرش ماشینی یا دستبافت می شوند.
یکی دیگر از دلایل پرز دهی فرش ماشینی، فرسایش فرش می باشد که به علت پا خوردن و یا شستشوی فرش و جابه جایی فرش در مدت زمان طولانی به وجود می آید.
از نشانه های تشخیص فرش پوسیده می توان به سیاه شدن فرش و بوی نامطبوع رطوبت فرش اشاره کرد. همچنین اگر فرش را تا کردید و صدای خشک و شکستگی فرش را متوجه شدید پس فرش ماشینی شما پوسیده است.
یکی دیگر از عوامل مهم در پرزدهی فرش می توان به میزان شانه و تراکم فرش اشاره کرد.از مهم ترین این عوامل می توان به ضخامت نخ، کیفیت آهار مورد استفاده، کیفیت الیاف استفاده شده در بافت و تعداد زیاد دیگری از عوامل می توان اشاره نمود. پرزدهی با میزان تراکم و شانه فرش رابطه عکس دارد. یعنی هر میزان تعداد شانه و تراکم در فرش بیشتر باشد پرزدهی آن کمتر خواهد بود. به عنوان مثال در فرش ماشینی 1500 شانه میزان پرزدهی بسیار کمتر از فرش ماشینی 1200 شانه می باشد.
کیفیت و جنس الیافی که در تولید فرش استفاده می شوند، از جمله عوامل تاثیرگذار در میزان پرزدهی فرش محسوب می شود. در فرش های ایرانی معمولا از الیاف اکریلیک استفاده می شود که پرزدهی بیشتری نسبت به سایر الیاف ها دارد به دلیل اینکه دوام و ماندگاری بیشتری دارد اما پرزدهی این الیاف از نقطه ضعف های اینکار محسوب می شود. در ضمن برخی از الیاف وجود دارند که به مرور زمان در اثر پاخوری زیاد از حالت خاب خارج شده اما از کیفیت و الیاف طبیعی ای برخوردار است.
از الیاف طبیعی می توان به الیاف طبیعی بامبو اشاره کرد که بسیار الیاف نرمی هستند و با پوست بدن سازگاری دارد و حتی با بارها شستشو از بین نمی رود و امروزه بسیار در صنعت پوشاک کاربرد دارد.
برای از بین بردن پرز فرش ماشینی راهکارهای گوناگونی وجود دارد که در که در ادامه به هر یک از این راهکار ها می پردازیم.
شما می توانید حداقل هفته ای 2 بار فرش خود را جارو بزنید و اینکار حتما باید در جهت خاب فرش باشد، زیرا اگر خلاف جهت خاب فرش باشد ممکن است پرزهای زیادی همچنان روی فرش باقی مانده باشند. این روش شیوه های گوناگونی دارد شما می توانید از جارو برقی و جارو های دستی استفاده کنید و اصلا الزامی برای استفاده از نوعی جارو برقی وجود ندارد.
نکته: چنانچه از جاروهای دستی و یا چوبی استفاده می کنید قبل از استفاده آن را نمناک کنید تا پرز های بیشتری را جذب کند.
شما می توانید یک پارچه تمیز نمدار و یا فرچه تمیز مرطوب را بر روی فرش ماشینی خود بکشید تا پرزهای فرش ماشینی را به خود جذب کند اما دقت کنید که فرچه یا پارچه نمدار را همچون جارو در جهت خاب فرش بکشید که آسیبی به بافت فرش ماشینی وارد نشود.
همچنین استفاده از کیسه حمام نیز می تواند یک روش موثر برای از بین بردن پرزهای فرش ماشینی باشد. با نمدار کردن و کشیدن آن در جهت خاب فرش و برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب باید حداقل هفته ای سه بار انجام دهید.
به منظور جلوگیری از پرزدادن فرش می توانید به محض خرید فرش ماشینی آن را با شامپو فرش شستشو بدهید.
برای اینکار بهتر است با استفاده از یک پارچه توری مخلوط آب و شامپو را روی فرش بکشید، که البته این کار باید به بهترین شکل صورت بگیرد و نباید فرش را زیاد خیس کرد. بعد از آن که کار کشیدن شامپو روی فرش به طور کامل انجام شد، باید از پارچه ی تمیز دیگر که مرطوب است استفاده کرد و آن را روی فرش کشید، پس از انجام این کار باید منتظر ماند تا فرش به طور کامل خشک شود. وقتی که فرش به طور کامل خشک شد می بینید که پرزهای فرش از بین رفته است.
حتی می توانید از فوم های نگهدارنده فرش استفاده کنید تا در مقابل ساییده شدن فرش ماشینی مقاوم تر باشد و همچنین از پرزدادن فرش ماشینی و آلودگی و پوسیده شدن فرش ماشینی زود هنگام جلوگیری کنند.
از جمله روش های نوین برای از بین بردن پرز فرش می توان به استفاده از دستگاه های پرزگیر اشاره کرد که این دستگاه به راحتی و در سریع ترین زمان پرزهای فرش شما را از بین می برند و به میزان چشمگیری کاهش می دهند و پرزهای فرش را به دام می اندازد.
غلتک ها تنها در نقاشی ساختمان ها کاربرد ندارد بلکه غلتک هایی وجود دارند که با خاصیت چسبندگی می توان برای از بین بردن پرز های فرش از آن استفاده کرد.
نحوه ی کار با این غلتک ها بدین گونه است که غلتک های چسبان در جهت خاب فرش کشیده می شوند و شما می توانید از شر پرزهای مزاحم خلاص شوید پس از اتمام کار نیز به راحتی چسب های آن قابل تعویض می باشد.
همچنین یکی دیگر از موارد پیشنهادی برای ازبین بردن پرزهای فرش ماشینی می توان به چسب کاغذی اشاره کرد. شما می توانید چسب های کاغذی را به طور مرتب بر روی فرش چسبانده و بسیار آرام بر روی چسب فشار بیاورید و پس از چند دقیقه با احتیاط چسب های کاغذی را از سطح فرش خارج کنید. حال مشاهده می کنید که پرزهای فرش کامل از سطح فرش خارج شدند و به چسب کاغذی چسبیده اند.
چنانچه هیچ کدام از راهکار های ذکر شده برای کاهش پرزدهی فرش کاربردی نداشت و موثر نبود، می توانید از آخرین راه کار یعنی قالیشویی استفاده کنید. استاد کاران ماهر در قالیشویی های معتبر و مورد اطمینان بر اساس تجربه کاری و سابقه ی خود می توانند به میزان قابل چشم گیری پرز های فرش ماشینی شما را کاهش دهند و شما را از شر پرز های مزاحم و خسته کننده خلاص کنند.
1- فرش های روشن کمتر فرش های تیره پرز می دهند، چنانچه شما حساس به پرز دادن فرش هستید می توانید موقع خرید فرش ماشینی به رنگ آن دقت کنید.
2- برای پرزگیری فرش های ماشینی و دستبافت بهتر است از اب گرم استفاده نشود.
3- هنگام خرید فرش دقت داشته باشید که فرش هایی با تراکم و شانه های بالا کمتر پرز می دهند به این دلیل که در فرش با تراکم بالا الیاف به یکدیگر نزدیک تر هستند و در نتیجه باعث می شود هنگام راه رفتن روی فرش پرزهای کمتری از لا به لای فرش خارج می شود.
روشهای سفارش از گروه تجاری فرش کاشان:
روش اول: خرید و سفارش فرش به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی کارخانه فرش کاشان
روش دوم: خرید و سفارش به صورت تلفنی همراه با مشاوره رایگان از کارشناسان فنی ما 03155443195
روش سوم: سفارش و خرید فرش ماشینی از طریق ارسال پیام واتساپ ما 09133602885
روش چهارم: سفارش و خرید فرش از طریق دایرکت پیج اینستاگرام ما به آدرس Carpetkashancoir
روش پنجم: خرید و سفارش حضوری از نمایشگاه و کارخانه فرش کاشان حتما با هماهنگی قبلی