با روش های جارو زدن صحیح فرش آشنا شوید
6 شیوه اساسی درست جارو کشیدن فرش ماشینی
آیا جارو کردن مداوم باعث آسیب رساندن به فرش می شود؟
همیشه تنها چیزی که ذهن افراد و خانم های خانه دار را به خود جلب کرده است، این است که فکر می کنیم فرش ها تنها با پاخور، شستشو، و استفاده بعد از چند سال ظاهر خود را از دست می دهند و جنس تار و پود فرش تغییر می کند و بعد از مدتی مثل روز اول نیست. چیزی که از اهمیت بالایی در درجه اول قبل از خرید فرش ماشینی اهمیت دارد این است که جنس الیاف بافته شده در فرش و انتخاب فرش برای مکان مناسب درست صورت گرفته باشد! بعد از انتخاب درست فرش ماشینی مسئله نگهداری از فرش از اهمیت بالایی بر خوردار می شود. یکی از مهم ترین عواملی که زیاد هم با آن سر و کار دارید جارو کشیدن فرش است که شاید از نظر ما چگونه جارو کشیدن فرش اهمیت نداشته باشد، اما شیوه درست جارو زدن و استفاده از جاروی مناسب از اهمیت بسیار بالایی بر خوردار می باشد.
منظور از بهترین نوع جارو برای جارو زدن فرش، مارک جارو برقی و... نیست. هدف این است که شیوه درست جارو زدن فرش را یاد بگیرید و نسبت به اینکه چه عواملی باعث آسیب رسیدن به فرش ماشینی و کم شدن طول عمر فرش می شود آشنا شوید و با انجام ندادن این کار ها هم سطح اطلاعات عمومی خود را بالا ببرید و هم اطلاعاتی کاربردی در سبک زندگی تان داشته باشید.
امروزه جارو برقی ها با تنوع بسیار زیادی تولید می شوند و بهترین نوع جارو برقی که می توانید خریداری کنید، جارو برقی است که در خود برس های مختلف و شانه های مختلفی داشته باشد، چرا که هر کدام از این جارو هایی که از نظر سازنده جارو برقی در نظر گرفته شده است برای انواع فرش های ماشینی عملکردی متفاوت خواهد داشت. در اصل اگر می خواهید طول عمر فرش ماشینی که دارید بالا برود و ریشه های فرش آسیبی نبیند، باید با شانه و تراکم فرش ماشینی و نوع نخ بافته شده در آن آشنایی داشته باشید که در ادامه سعی کرده ایم به طور کامل توضیح دهیم که بهتر است فرش ماشینی با چه جارویی تمیز شود؟
برس چرخان جاروبرقی: شاید نمونه برس چرخان هایی که به سر لوله جارو برقی وصل می شوند را زیاد دیده باشید و هیچوقت متوجه نشده باشید که وجود این برس چرخان در جاروبرقی برای چه چیزی است! اما باید بدانید که برس چرخان برای فرش های پرز بلند مناسب می باشد چون ذرات و آلودگی های داخل فرش ماشینی را با قدرت مکش خود از بین می برد. فرش های پرز بلند مانند فرش های شگی باید هر چند وقت یکبار با برس چرخان جارو زده شوند تا آلودگی و کثیفی ها تا ریشه فرش رخنه نکند و ماندگار نشود. هرگز از برس چرخان برای فرش هایی مثل گلیم یا گبه ها استفاده نکنید، چراکه برس چرخان به ریشه های بافته شده تخت این دسته از فرش های ماشینی آسیب می زند و گلیم فرش را به حالت ریشه های در آمده یا پرز دار در می آورد.
ملحقات جارو برقی: هیچوقت ملحقات جارو برقی را نادیده نگیرید! از برس های کوچک و شیلنگ جارو برقی برای جارو کردن قسمت های کناری فرش های ماشینی و قسمت هایی که دسترسی به آن جا سخت است استفاده کنید. هدف از استفاده سری های باریک جاروبرقی، برای جارو زدن قسمت هایی است که دسترسی به آن قسمت ها سخت است و سری بزرگ جارو برقی نمی تواند آن قسمت ها را به درستی غبار گیری کند!
یکی از بدترین جارو هایی که در چند سال اخیر برای جارو زدن فرش های ماشینی یا فرش دستباف استفاده می شد، استفاده از جارو های چوبی بود که این جارو ها بسیار زبر می باشند و زمانی که شما فرش خود را با جارو دستی، جارو می زنید ریشه های فرش بعد از مدتی حالت پرز دار به خود می گیرند که این یعنی آسیب جدی دارد به ریشه های فرش ماشینی شما وارد می شود و بعد از مدتی فرش حالت کدر شده به خود می گیرد. جارو چوبی به غیر از اینکه هیچگونه گرد و غباری را نمی تواند از فرش شما بیرون کند، تنها به سطح فرش ماشینی شما آسیب وارد می کند و ریشه های فرش را تحریک می کند. پس بهترین شیوه جارو کشیدن فرش ماشینی استفاده از جارو برقی با سری و مکش مناسب با جنس فرش می باشد.
مهم ترین و اساسی ترین عنصر جلوه بخش در منازل، فرش های دستباف و ماشینی هستند که فرش های ماشینی هم مانند فرش های دستباف از ظرافت بالایی برخوردار هستند و چون حداکثر هفته ای سه بار فرش ها را جارو می زنیم از مهم ترین عوامل موثر در بالا بردن کیفیت فرش و یا پایین آوردن کیفیت فرش می شود. زمانی که فرش ها را به درستی جارو بزنید، باعث افزایش طول عمر فرش ماشینی می شود که سعی کرده ایم کاربردی ترین شیوه های اساسی جارو زدن را با توضیحاتی جامع به شما انتقال دهیم.
قالیچه ها چون اغلب دستباف هستند و یا با ابریشم مصنوعی بافته می شوند و در کل دارای بافتی ظریف با نخ های نرم آسیب پذیر بافته می شوند، برای جارو زدن سطح آن ها نباید به صورت ضربه ای فرش را جارو بکشید و برس زبر جارو برقی را روی سطح آن نکشید. برای جارو زدن قالیچه ها از برس مخصوص مبلمان استفاده کنید و روی سطح قالیچه سری را سر دهید.
پله ها بدترین جایی هستند که گرد و خاک و کثیفی ها در آن مناطق تجمع می کنند و فرش های رو پله ای به جارو کشیدن مستمر و زیادی احتیاج دارند. برای اینکه تمامی خاک ها از گوشه های پله و فرش روپله ای گرفته شود، از قطعات کوچک ضمیمه و یا شیلنگی که ابتدای لوله جارو برقی قرار گرفته شده است استفاده کنید. برای پله ها بهترین فرشی که می توانید تهیه کنید، گلیم فرش رو پله ای می باشد چرا که گلیم فرش ها پرز های بلندی ندارند تا گرد و خاک و کثیفی داخل شان رخنه کند و جارو زدن رو پله ای بسیار آسان می باشد که با هفته ای یکبار جارو کشیدن، فرش روپله ای شما همیشه تمیز دیده خواهد شد.
چیزی که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد این است که فرش ماشینی را حتما در جهت خابی که دارد جارو بزنید، اگر فرش ماشینی را زمانی که می خواهید جارو بزنید در جهت مخالف اینکار را انجام دهید به ریشه فرش به مرور زمان آسیب وارد می شود و ریشه ها که تحریک شوند، فرش پرزدهی پیدا خواهد کرد. فرش های تراکم پایین مثل فرش 1200 شانه و فرش 1500 شانه ماشینی را زمانی که جارو می زنید خیلی باید به این نکات توجه کنید، چرا که نخ های بافته شده در این فرش های ماشینی با ضخامتی کم، ارتفاع نخ خاب کم و از همه مهم تر بسیار توپر و منسجم هستند که اگر در جهت مخالف نخ خاب فرش تراکم بالا جارو زده شود به سرعت می تواند شکل اصلی خود را از دست بدهد. اینکه چند ماه یکبار فرش را در جهت مخالف خاب جارو بزنید هم ایده ای خوب است برای اطمینان پیدا کردن نسبت به تمیز شدن فرش ماشینی، اما بهتر است این کار را خیلی کم و دیر به دیر انجام دهید.
جهت خاب فرش، جهتی است که شما زمان که دست خود را بر روی سطح فرش می کشید، دستتان به راحتی روی سطح فرش حرکت می کند و نرمی و لطافت فرش را به خوبی حس می کنید که آن قسمت، خاب فرش ماشینی می باشد. اما اگر زیر دستتان حالت زبری و سفتی را حس کردید و به آسانی دستتان روی سطح فرش لیز نمی خورد بدانید که در جهت بر عکس خاب فرش دارید دست می کشید.
زمانی که فرش ماشینی را جارو می کشید تنها این کار را از یک جهت انجام ندهید و دائما قسمت های مختلف فرش را جارو بزنید. جارو زدن به صورت یکنواخت در یک مسیر می تواند به ریشه های فرش ماشینی آسیب وارد کند! زمانی که فرش را به درستی جارو بزنید حشرات ریزی که به چشم نمی آیند با قدرت مکش جارو برقی از ریشه های فرش ماشینی خارج می شوند و در ریشه و سطح پشتی فرش تجمع نمی کنند. وجود میکروب و حشرات ریز بعد از گذشت مدت زمانی می تواند باعث پوسیدگی و از بین رفتن ریشه های فرش شود.
یکی از بیشترین سوالاتی که پرسیده می شود این است که حداقل چند بار در هفته فرش ماشینی را جارو بزنیم؟ جارو زدن زیاد باعث آسیب رسیدن به فرش می شود؟ جارو زدن فرش ماشینی وابسته به نیاز خودتان است. اگر که منازلی شلوغ دارید و می بینید لازم است جارو کنید، حتما این کار را انجام دهید و نگذارید آلودگی روی سطح فرش باقی بماند تا بعد مجبور به پیدا کردن روش های از بین بردن لکه ها از روی فرش نشوید.
فرش های تراکم پایین به دلیل ضخامت کمی که دارند برای جارو زدن آن ها تنها از قدرت مکش مناسب جاروبرقی استفاده کنید و نگذارید برس زبر ریشه های سطح فرش را از بین ببرد. فرش های تراکم پایین مانند فرش 700 شانه ماشینی از مقاومت بیشتری نسبت به فرش های تراکم بالا برخوردار می باشند و شیوه های نگهداری از فرش تراکم پایین آسان تر از فرش 1200 شانه و 1500 شانه می باشد. قبل از خرید فرش مناسب منزل خود به رفت و آمد و شلوغی ها و سبک زندگی خود توجه خاصی داشته باشید و اگر می بینید همیشه منزلی شلوغ دارید، فرشی خریداری کنید که برای سبک زندگی شما مناسب باشد یعنی انتخاب بهترین شانه و تراکم قبل از خرید فرش ماشینی مناسب برای منزل بسیار مهم است.
قبل از شروع کردن به جارو زدن فرش حتما چیزهایی مثل سنجاق و اشیاء کوچک تیز را از روی فرش بردارید و بعد از آن شروع به جارو کشیدن سطح فرش نمایید تا آسیب به فرش و لوله جاروبرقی وارد نشود. با حوصله جارو زدن فرش را انجام دهید چرا که تند و سریع جارو زدن فرش باعث می شود گرد و غبار و خاک از ریشه فرش کاملا جدا نشود، پس حتما آرام سطح فرش را جارو بزنید تا ذرات ریز بین ریشه های فرش از بین بروند.
جارو کردن مداوم حداقل هفته ای سه بار اگر با روش های درست و اصولی گفته شده صورت بگیرید هیچ آسیبی به فرش ماشینی و یا فرش دستبافت با کیفیت نمی تواند وارد کند چرا که اگر جارو کشیدن فرش به صورت اصولی صورت بگیرد از وارد شدن آسیب هایی همچون وجود آلودگی ها ذرات و غبار معلق در هوا جلوگیری می شود و فرش همیشه تمیز باقی خواهد ماند. چیزی که روی کیفیت فرش تاثیر زیادی می گذارد و پایه و اساس تولید یک فرش خوب می شود، نوع نخ بافته شده در فرش ماشینی و یا فرش دستباف می باشد. فرش های دستباف که در بافت خود پشم طبیعی حیوانات را دارند و فرش هایی پر تراکم و بسیار زیبا هستند و به دلیل قیمت بالایی که دارند باید به درستی جارو شوند تا پشم بافته شده ای که در این فرش بافته شده است آسیب نبیند.
فرش های ماشینی هم با نخ های آکریلیک و پلی استر و نایلونی بافته می شوند. فرش ماشینی که با نخ آکریلیک بافته شده است به راحتی سطح آن جارو می شود و از همه مهم تر این است که فرش آکریلیک اصل از کیفیتی بی نظیر و مقاومتی بالا بهره می برد و هر چیزی به راحتی نمی تواند به فرش آکریلیک آسیب وارد کند. اما فرش هایی که با نخ پلی استر بافته می شوند، ذرات و گرد و غبار را مخصوصا در خود جذب می کنند که جارو کشیدن فرش های پلی استر سخت است تا بتوان گرد و خاک را از فرش جدا کرد چرا که به دلیل نایلونی و پلاستیکی بودن نخ پلی استر ذرات ریز به راحتی به فرش پلی استر می چسبند.
این ها تنها نکات ریزی هستند که رعایت کردنشان باعث می شود طول عمر فرش، زیبایی فرش افزایش پیدا کند تا بعد از یکسال استفاده از فرش ماشینی، فرش رنگ و رخ خود را از دست ندهد. با توجه به اینکه فرش های ماشینی امروزه به فرش های شبه دستباف نیز معروف می باشند نیاز به مراقبت زیادی دارند تا طول عمر فرش بالا برود و اگر فرش ماشینی با نخ و الیاف درجه یک و اصل بافته شده باشد بعد از گذشت سال های زیاد شکل و زیبایی خود را اصلا از دست نمی دهد.
روشهای سفارش از گروه تجاری فرش کاشان:
روش اول: خرید و سفارش فرش به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی کارخانه فرش کاشان
روش دوم: خرید و سفارش به صورت تلفنی همراه با مشاوره رایگان از کارشناسان فنی ما 03155443195
روش سوم: سفارش و خرید فرش ماشینی از طریق ارسال پیام واتساپ ما 09133602885
روش چهارم: سفارش و خرید فرش از طریق دایرکت پیج اینستاگرام ما به آدرس Carpetkashancoir
روش پنجم: خرید و سفارش حضوری از نمایشگاه و کارخانه فرش کاشان حتما با هماهنگی قبلی