خرید بهترین از هر محصولی برای هر خریداری ملاک و معیار است . با وجود آنکه هنگام خرید ویژگی ها و شاخصه های مختلفی از نظر خریداران مورد توجه قرار می گیرد اما در نهایت همگی به بهترین بودن محصول مرتبط می شود . همچنین اصالت کالا و عمد تقلبی بودن نیز از موارد مهم در امر خرید است . تشخیص محصول اصل از تقلبی کار آسانی نیست خصوصا در مورد کالاهایی مانند فرش های ماشینی که کاملا تخصصی بوده و تنها در توان آگاهین به این حرفه می باشد . تشخیص فرش اصل از فرش تقلبی بنا بر با دوام بودن محصول بسیار حائز اهمیت می باشد . متأسفانه تعداد زیادی از فروشندگان وجود دارند که به دلیل متخصص نبودن و غیر حرفه ای بودن در زمینه فرش های ماشینی ، اطلاعات غلط به خریداران داده و نه تنها در امر خرید کمک حال مشتریان نیستد بلکه موجب گمراهی و بالا رفتن احتمال خرید غلط می شوند .
برای خرید فرش اصیل ایرانی بهتر است به برندها و فروشگاه های معتبر مراجعه نمایید ، بعلاوه تشخیص فرش تا حدود زیادی از طریق افزایش آگاهی توسط مشتریان نیز امکان پذیر خواهد بود . تولید فرش های چینی که از قالی های ایرانی کپی بردار شده است به حدی زیاد شده است که بازارهای داخلی را درگیر کرده است و از طرفی دیگر برخی از هموطنان عزیز نمی دانند که کدام فرش ایرانی است و کدام چینی . خواندن مطالب مفید در این زمینه ما را به شناخت بهترین فرش های اصیل ایرانی یاری خواهد کرد .
تشخیص فرش ایرانی از فرش چینی
چندی است که محصولات چینی دنیا را فراگرفته اند و مبادله این نوع کالاها خصوصا در کشور های آسیایی بسیار به چشم می خورد . در دنیای تکنولوژی و پیشرفت تولید هر کالایی در کشور چین که اهمیت فوق العاده ای به صنعت خود می دهد ، امکان پذیر است و این کشور حتی در تولید و ارائه صنایع دستی کشور های دیگر در غالب نوع ماشینی و صنعتی اقدام نموده است . یکی از این کالا ها فرش های ماشینی هستند که با وجود اصالت ایرانی در کشور چین تولید شده و با دچار شدن به تغییرات و تحولاتی عنوان فرش چینی را به خود گرفته اند . دلیل تولید این نوع محصولات در کشور چین ، چیزی جز پیشرفت و تکنولوژی نبوده و رد قابل توجهی داشته است .
فرش کاشان به عنوان نماد برتر قدرت در بین انواع کف پوش ها و بهترین بودن در بین فرش های ماشینی جهانی انتخاب شده است ، به گونه ای که شهر کاشان پایتخت تولید فرش ماشینی در جهان نام گرفته است . شهرک های صنعتی در آران و بیدگل ، راوند و دیگر مناطق کاشان تعداد زیادی از تولید کنندگان فرش های ماشینی را در خود جای داده اند و محصولات با کیفیتی را رائه می دهند . جالب آنکه با وجود قدمت تاریخی فرش های دستبافت و ماشینی و ثابت شدن کیفیت بالا و عدم توان رقابت سایرین با فرش های کاشان ، باز هم شاهد حضور فرش های ماشینی چینی حتی در بازار های ایرانی هستیم . با این وجود هنر فاخر ایرانی به مراتب از جهات مختلف از فرش های چینی برتر بوده و داشتن اطلاعات در مورد ویژگی و کیفیت فرش های ماشینی ما را به خرید بهتر و امکان تشخیص فرش های ماشینی ایرانی از نوع چینی رهنمون می دارد .
در دنیای فرش های ماشینی امروزی که انواع و اقسام برند ها در حال رقابت با یکدیگر هستند ، وجود کیفیت های فنی و ظاهری در فرش های ماشینی کاشان خریداران را در سراسر دنیا جذب کرده است اما گستردگی بازار مشتریان را با مشکلاتی از جمله تشخیص فرش ایرانی از فرش های چینی و سایر برند های شرقی روبرو کرده است . گاها شباهت ظاهری فرش های چینی به فرش های ایرانی به حدی زیاد است که حتی برای ایرانی ها نیز تشخیص دشوار شده و ممکن است شباهت ظاهری موجب انتخاب غلط شود .
فرش چینی و هندی به عنوان جایگزینی برای فرش ایرانی
با وجود آنکه اولین فرش ها در ایران تولید شد اما انتقال تکنولوژی و دانش رفته رفته تولید محصولات را در سراسر دنیا ممکن ساخته و برند های مختلف در اقسا نقاط جهان می توانند محصولاتی هم رده و مشابه تولید کنند . از جمله فرش های ماشینی که در کشورهای مختلف تولید می شود . دنیای بافندگی و صنعت نساجی به سرعت قابل انتقال و رشد است . دستگاه های بافت در کشور های اروپایی که مهد صنعت است ساخته و به سایر کشور ها روانه می شوند . در کنار دستگاه های بافت هنر طراحی ، نقشه کشی ، رنگ و لعاب و ... هم با گرفتن ایده از فرش های اصیل و زیبای ایرانی قابل تولید می باشد . حتی فرش های دستباف هم می توانند تحت برند های مختلف تولید و جایگزینی برای یکدیگر باشند . هرچند فرش های ماشینی و دستبافت جایگزین کاملی نخواهند داشت اما شباهت بالا می تواند تا حدود هم پوشانی به وجود اورد . همچنین تولیدات اخیر نسبت به تولیدات قدیمی تر شباهت های بیشتری را نشان می دهد اما با این وجود برتری فرش های کاشان بر کسی پوشیده نیست .
علاوه بر ایران و نام و نشانی که در سراسر دنیا با خود به همراه دارد ، در آسیا کشور های دیگری هم هستند که فرش های ماشینی و دستبافت تولید می کنند . فرش های آسیایی یا آسیای شرقی در سراسر دنیا شناخته شده هستند و گاها تفاوت چشم گیری دارند که به علت اصالت و فرهنگ و هنر غنی هر کشور پدیدار می شود . کشورهایی از جمله ایران پاکستان ، روسیه ، نپال ، قفقازستان ، افغانستان ، ترکیه ، تبت و چین از تولید کنندگانی هستند که به کشور های اروپا و آمریکا صادرات دارند . هنر آریایی زیبایی خیره کننده تری نسبت به سایرین داشته و با ایجاد راه نفوذ این هنر به درون فرش های ماشینی بخش عمده ای از این فرهنگ غنی را به صنعت کشیده اند .
شاید بتوان به جرأت گفت که بیشترین دلیل شهرت فرش های ایرانی در سراسر جهان و در بین تمامی خریداران ، استفاده از ترکیب بهترین ها از مواد اولیه گرفته تا روش فروش است . کمک گرفتن از الیاف با رنگهایی طبیعی ، دستگاه های روز دنیا با تکنولوژی پیشرفته ، اهمیت به بازدهی بالای دستگاه و نیروی کار ، وسواس در تآیید فرش ها قبل از ورود به بازار ، توجه به رضایت خاطر خریداران و مد نظر قرار دادن قابت سنگین بین تولید کنندگان و از همه مهم تر همگان شدن با رشد صنعت ، سلیقه و نیاز جامعه از دلایل نام آوری فرش های ماشینی کاشان است . زیبایی چشم نواز فرش های ماشینی کاشان در مقایسه با فرش های چینی موجب جلب توجه همه مشتریان در سراسر جهان شده است ، طرح های اصیل ایرانی که تحت عنوان کلی طرح های سنتی شناخته می شود به قدری هنرمندان طراحی می شوند که حتی برای غیر ایرانیان هم جذاب بوده است .
در اغلب این فرش ها نقوش و نگاره های اصیل و سنتی ایرانی بکار گرفته شده است که ترکیب رنگ و طرح ها کاملا مبتکرانه کنار هم قرار گرفته اند . مهم ترین نکته در تشخیص فرش های ماشینی ایرانی و فرش های ماشینی چینی توجه به طراحی نقشه است . در طراحی فرش ایرانی نقش با ذوق و هنر ایرانی طراحی شده است ، طرح هایی که از دیر باز تا کنون در فرش های دستباف خودنمایی کرده و روح و روان را نوازش می کند .
تفاوت فرش اصیل با فرش تقلبی در چیست
برای تشخیص فرش های ماشینی ایرانی از فرش های ماشینی غیر ایرانی که می توان فرش های غیر اصیل نامید ، شاخص های مختلفی وجود دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از نوع گره ، الیاف ، طرح و نقش ، تنوع در رنگ و نگاره ، داشتن شناسنامه و هویت ، میزان پرزدهی ، بافت در حاشیه فرش و ... .
نوع گره
در فرش های ایرانی اصیل که دستبافت هم هستند ، می توان به راحتی گره خوردن الیاف خاب را به دور الیاف تار و پود مشاهده کرد . در حالی که گره در فرش های چینی وجود ندارد . شیوه گره زدن حتی در قالی های ایرانی هم با نوع چینی متفاوت است . فرش ایرانی اصل دارای گره های محکم و با داومی نسبت به رقبای خود در کشورهای دیگر مانند چین است .
طرح و نقشه فرش ایرانی
نقشه استفاده شده در فرش ایرانی خود بازگو کننده اصالت بوده و روشی جهت تشخیص فرش ایرانی از فرش چینی ست . در فرش ایرانی بخوبی میتوان رنگ و بوی فرهنگ و اصالت ایرانی را دید .
الیاف
در قالی ایرانی از هر نوعی استفاده از بهترین الیاف ، اولویت کار بوده و مواد اولیه مرغوب کیفیت بالا و درجه یک بودن را به همراه داشته است . در قالی های دستباف ایرانی از الیاف طبیعی پشم و کرک بهره می برند و در قالی های ماشینی ایرانی از الیاف آکریلیک هیت ست شده که از میان الیاف مصنوعی بهترین هستند ، استفاده می کنند .
اگر بخواهیم محصولات ایرانی ماشینی را از نظر الیاف با فرش های چینی مقایسه کنیم باید بگوییم که قالی های ایرانی به دلیل اینکه بهترین الیاف ربسندگی در ایران و در شهر کاشان تولید می شود از نظر جنس و کیفیت بسیار فراتر از محصولات چینی هستند و یا به عبارتی دیگر قابل مقایسه نیستند .
روشهای سفارش از گروه تجاری فرش کاشان:
روش اول: خرید و سفارش فرش به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی کارخانه فرش کاشان
روش دوم: خرید و سفارش به صورت تلفنی همراه با مشاوره رایگان از کارشناسان فنی ما 03155443195
روش سوم: سفارش و خرید فرش ماشینی از طریق ارسال پیام واتساپ ما 09133602885
روش چهارم: سفارش و خرید فرش از طریق دایرکت پیج اینستاگرام ما به آدرس Carpetkashancoir
روش پنجم: خرید و سفارش حضوری از نمایشگاه و کارخانه فرش کاشان حتما با هماهنگی قبلی